AVOINNA: 
ma-pe 8.30-19   |   la 9-16 

  Käpyläntie 8, 00600 Helsinki

  09 791 335

Lääkkeet, lääkejätteiden palautus ja muut palvelut apteekissamme Helsingissä

Kiireetöntä palvelua iloisella asenteella kaikissa lääkehoitoon, terveyteen sekä hyvinvointiin liittyvissä asioissa

Helsingin Käpyläntiellä sijaitsevassa apteekissamme jokaista asiakasta palvellaan yksilöllisesti. Lääkkeiden oikea annostelu, haittavaikutukset sekä yhteensopivat lääkkeet ovat asioita, joihin apteekin ammattilaisemme antavat mielellään neuvoja. Tule käymään tai ota yhteyttä etukäteen kysyäksesi mieltäsi askarruttavista asioista.

Tavallisimpien apteekkipalvelujen lisäksi saat meiltä

Lääkejätteiden palautus apteekkiin

Kun lääkkeet ovat menneet vanhoiksi tai jääneet käyttämättä, ne tulee palauttaa apteekkiin asianmukaiseen hävitykseen. Lue seuraavasta ohjeet lääkejätteen palautukseen.

Lääkekaapin sisältö on hyvä käydä läpi vähintään kerran vuodessa


Tällöin kaapista poistetaan vanhaksi menneet tai käyttämättä jääneet lääkkeet. Vanhentuneiden lääkkeiden teho on usein heikentynyt eikä niiden käyttö ole enää turvallista. Jätelain perusteella lääkkeet ovat ongelmajätettä, joten väärin hävitettynä ne ovat ympäristölle haitallisia. Esimerkiksi kaatopaikalta maahan imeytyessään ne päätyvät vesistöihin ja luonnon kiertokulkuun.


Kaikki lääkejäte käsitellään polttaen Riihimäellä Ekokemin ongelmajätelaitoksella. Poltosta aiheutuvat savukaasut puhdistetaan mahdollisimman hyvin ja laitoksen piipuista tuleva savu on myrkytöntä. Poltosta syntyvästä energiasta puolestaan tuotetaan kaukolämpöä Riihimäelle ja Hyvinkäälle. Lopputuotteena syntyvää kuonaa voidaan käyttää esimerkiksi maanrakennusmateriaalina.

Ota rohkeasti yhteyttä! Olemme apunasi mielellämme kaikissa apteekkipalveluihin liittyvissä asioissa.