Proviisorin blogi

16.6.2020

Kiitollisuus

Nyt, kun koronatilanne alkaa hellittää, on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, toiko poikkeusajat elämäämme myös jotain hyvää. Itse näen sitä paljonkin. Mietin jokaisesta päivästä kiitollisuuden aiheita, sillä tutkitustikin kiitollisuus tuo onnellisuutta elämään.

Olen kiitollinen ihanasta työyhteisöstä apteekissamme, jossa yhteistyö pelaa ja kaikki ovat täysillä mukana jokaisessa käänteessä. Meillä apteekissa on koko kevään ollut hymy herkässä ja olemme tsempanneet toisiamme kiireisinä ja haastavinakin päivinä, vaikka välillä olemme tehneet töitä pienelläkin työporukalla.

Olen kiitollinen, kun olen saanut olla mukana auttamassa niin montaa ihmistä, erityisesti vanhuksia ja riskiryhmäläisiä. Apteekkimme on tehnyt kotiinkuljetuksia lähialueille useamman sata kappaletta. On ihana nähdä ihmisten kiitollisuus siihen, että teemme työtä heidän hyvinvointinsa eteen, turvaamalla heidän terveyttään.

Olen kiitollinen asiakkaistamme, jotka käyttävät edelleen meidän palveluitamme ja niistä asiakkaista, jotka ovat tulleet ensimmäistä kertaa ovestamme sisään, kun ei tule enää käytyä siellä työpaikan lähellä olevassa apteekissa. Olette ihania ja meille tärkeitä ihmisiä.

Olen kiitollinen suomalaisissa heränneestä auttamisen halusta. Läheiset ja jopa ventovieraat ihmiset tarjoavat toisille apuaan niin ostosten teossa kuin muissakin elämän asioissa.

Olen kiitollinen siitä, kuinka hyvin suomalaiset ovat toimineet yhdessä tässä koronatilanteessa ja noudattaneet viranomaisten ohjeita. Tämä on pelastanut meidät suurelta koronakatastrofilta.

Olen kiitollinen digitalisaatiosta. Monet ovat joutuneet opettelemaan uusia yhteydenpitotapoja ystäviin ja käyttämään muutenkin erilaisia digitaalisia palveluja. Erityisesti omaa mieltäni on lämmittänyt videopuhelut ja -palaverit ystävien kanssa, joita muuten näkee harvoin. Videoyhteys tuo heitäkin lähemmäs.

Olen kiitollinen ystävistä. Lähellä ja kaukana.

Olen kiitollinen perheestä. Siitä, että on ollut enemmän yhteistä aikaa perheen kesken, kun kaikki harrastukset ovat olleet tauolla.

Olen kiitollinen omasta pihasta, jossa voi sormet työntää multaan, tehdä istutuksia ja seurata kasvun ihmettä.

Olen kiitollinen kauniista kesästä, jonka valo on auttanut jaksamaan ja tuonut positiivista energiaa.

Mistä sinä olet kiitollinen?

Kiitollisuus on avain onneen. Kun keskitymme hyvään, hyvä kasvaa ympärillämme. Kiitollisuus on läsnä ihan pienissäkin asioissa. Muista siis kiittää joka päivä jostain, itseäsi ja muita. Juuri nyt kiitän siitä, että sinä olet siellä ruudun toisella puolella ja luet kirjoitustani. Kiitos.

30.3.2020

Hei vaan kaikki siellä ruudun toisella puolella olevat. Kaikkihan toki tietävät, että elämme poikkeuksellisia aikoja. Kaiken tämän koronahässäkän keskellä meillä on kuitenkin ilo avata uusi verkkoapteekkimme. Toivomme, että siitä on juuri sinulle suuri apu kaiken tämän eristäytyneisyyden keskellä.

Apteekilla meillä on suuri huoli etenkin iäkkäistä ja riskiryhmiin kuuluvista asiakkaistamme ja toivomme, että he pysyisivät terveinä. Siksi tämä verkkoapteekin avaaminen tähän hetkeen on meille sydämen asia. Verkkoapteekin kautta voi tilata kaikkia apteekkituotteita, lääkkeitä ja reseptilääkkeitä. Ja tilaus on saatavilla suoraan kotiovelle tai noudettavissa apteekilta. Emme tietenkään voi olettaa, että kaikki ikäihmiset osaisivat tilata lääkkeensä verkosta. Toki onneksi heistäkin nykyään jo moni osaa verkkopalveluja käyttää. Palvelu on suunniteltu ihan jokaiselle, jolla on jotain asiaa apteekkiin. Kun apteekin kivijalassa asiointi ja siellä vietetty aika vähenevät, on sellaisilla ihmisillä, joiden on pakko apteekkiin tulla, turvallisempaa. Sitä tässä maailmassa nyt tarvitaan. Turvaa.

Me apteekkilaiset pyrimme pysymään kaikin keinoin terveinä ja pitämään apteekkiamme auki, jotta te muut saisitte tärkeät lääkkeenne. Pidämme itseämme tässä tilanteessa etuoikeutettuina, kun saamme tehdä kaikkien teidän eteen tärkeää työtä. Me lupaamme, että hymymme ei hyydy vaikeassakaan tilanteessa. Vaikka erityisjärjestelyjä joudutaan varmasti tekemään ja tilanne voi olla asiakkaillemme hyvin vaikea, autamme ilolla ja hymyssä suin jokaista teitä parhaamme mukaan. Me selviämme tästä yhdessä. Pysykää terveinä ja pysykää kotona. Me olemme töissä teitä varten. <3