Annosjakelupalvelu

Mitä annosjakelu on?

Annosjakelulla tarkoitetaan apteekin tarjoamaa palvelua, jossa asiakkaan lääkkeet jaetaan koneellisesti annospusseihin. Jokaisen annospussin päällä lukee kaikkien pussissa olevien lääkkeiden nimet ja vahvuudet, päivämäärä, lääkkeiden ottoaika sekä henkilön nimi.

Annosjakelussa toimitetaan yleensä kahden viikon lääkkeet kerralla, mutta on myös mahdollista saada annosjakelupussit lyhyemmälle tai pidemmälle ajanjaksolle (esim. pyhien aikaan, lomamatkojen ajaksi ym.) 

Suurin osa lääkkeistä soveltuu annosjakeluun, mutta esimerkiksi vahvat hormonit, antibiootit, nestemäiset  tai pistettävät lääkkeet eivät sovi annosjakeluun.

Lue lisää

 

Kenelle annosjakelu sopii?

Annosjakelu sopii kaikille, jotka haluavat vaivatonta, turvallista ja joustavaa lääkehoitoa. Annospussit on helppo avata, joten ne sopivat oikein hyvin henkilölle, jolla on vaikeuksia annostella lääkkeitä itse.

Muistiongelmista kärsivien on helpompi seurata lääkkeiden oikeita ottoajankohtia, kun käytössä on annosjakelu. Annosjakelu helpottaa useita lääkkeitä käyttävien henkilöiden lääkehoidon toteuttamista.

 

-

Annosjakelun hyödyt

Annosjakelun etuna on se, että se helpottaa lääkehoidon hallintaa. Jos henkilön lääkitys muuttuu usein, annosjakelu tuo selvää säästöä, kun kotiin ei kerry turhia lääkkeitä. Annosjakelupussirulla on pienikokoinen ja se vie vähemmän tilaa, kuin yksittäiset lääkepurkit.

Palveluun kuuluu myös ammattilaisen tekemä kokonaislääkityksen tarkistus, joten päällekkäisestä       lääkityksestä tai tarpeettomista lääkkeistä ei tarvitse murehtia. Myös reseptit uusitaan automaattisesti               eikä asiakkaan tarvitse huolehtia niistä.

Annosjakelu on turvallisempaa kuin esimerkiksi dosettijakelu, koska jakovirheitä tapahtuu huomattavasti vähemmän. Annosjakelussa käytössä on aina edullisimmat vaihtoehdot, joten lääkekustannuksissa voi tulla säästöä.

-

--

-

-

Hinta

Annosjakelussa maksat sinulle jaetuista lääkkeistä sekä viikkokohtaisen annosjakelupalkkion. Lääkkeistä saa kelakorvauksen, kuten normaalistikin. Yli 75 -vuotiaat voivat saada kelakorvauksen myös jakelupalkkiosta, jos käytössä on vähintään kuusi annosjakeluun sopivaa lääkettä ja lääkäri on arvioinut annosjakelun olevan tarpeellinen. Jakelupalkkion suuruus asiakkaillemme on 5,50 €/viikko.

Tarjoamme annosjakelua niin yksityishenkilöille kuin palveluasumiseenkin. Asiakas tai asiakkaan puolesta asioiva henkilö noutaa annosjakelupussit apteekilta kahden viikon välein. Myös kotiinkuljetus on mahdollinen. Ota rohkeasti yhteyttä, jos annosjakelu kiinnostaa!