Somnofit kuorsaus- ja uniapneakisko 1 kpl

Somnofit on lämpömuotoiltava oraalinen laite kuorsaukseen ja lievään tai keskivaikeaan obstruktiiviseen uniapneaan.

Pakkauskoko:
1 kpl
Markkinoija:
LabTex Oy
Tilattavissa, tuotetta tulossa 2-3 vrk:n kuluessa, mikäli tuotetta on tukkuliikkeessä
99,05 €

Somnofit koostuu kahdesta muotista ja säädettävistä hihnoista, jotka muotoillaan itse keitinvedessä kuumentamalla. Kiskon vaikutus perustuu leuan asentoa siirtävään mekanismiin, jonka seurauksena ylähengitystiet pysyvät avoimena. Tällainen kliinisesti todistettu hoitomuoto vähentää tai pysäyttää kuorsauksen ja uniapnean eli unenaikaiset hengityskatkokset.

Unen aikana ylähengitysteiden, pehmeän suulaen ja kielen lihakset rentoutuvat ja ilman kulkutila pienenee. Unenaikaiset hengityskatkokset syntyvät kun hengitys ei kulje vapaasti ylähengitysteissä. Somnofitin avulla alaleuka pysyy anatomisesti oikeassa asennossa eikä kieli valu nieluun. Hoidon kannalta on olennaista, että lääkäri on diagnosoinut uniapnean ja suosittelee uniapneakiskon käyttöä pitkäaikaisessa uniapneaoireiden ehkäisemisessä.

Somnofit-pakkaus sisältää:

1 x yläleuan muotti, jossa kaksi etukiinnityshakasta

1 x alaleuan muotti, jossa kaksi takakiinnityshakasta

1 x kelluva lämpömittari

1 x säilytysrasia ilmanvaihtoaukoilla

1 x käyttöohje (suomi, ruotsi, englanti)

Somnofit on alkuperäinen sveitsiläisvalmisteinen terveydenhuollon laite, joka on valmistettu lääketieteelliset- ja elintarvikkeille laaditut vaatimukset täyttävästä lateksittomasta materiaalista. Pehmeää materiaalia, joka ei yleensä aiheuta hiertymiä suuhun tai leuan nivelten kipeytymistä. Väriaineeton ja allergeeniton.

Somnofit uniapneakiskon muotoilu ja sovitus suoritetaan vaivattomasti kotona vain muutamissa minuuteissa. Pakkauksen säätöhihnoilla kiskomuotit voidaan säätää mahdollisimman tarkasti.

Kontraindikaatiot ja muuta huomioitavaa

Vasta-aiheet: hammasproteesi, heikosti kiinnitetty hammasimplantti, alaleuan nivelkipu, irtoava hammas tai etenevä hammasta ympäröivä sairaus, alle 10 hammasta ala-tai ylärivistössä, alle 18 vuoden ikä. Käänny lääkärin tai hammaslääkärin puoleen mikäli olet epävarma oraalisten laitteiden soveltuvuudesta itsellesi. Kiskojen käyttömukavuus paranee säännöllisellä käytöllä ja kiskoon tottuminen kestää yleensä muutamasta yöstä viikkoon. Saattaa joissakin tapauksissa aiheuttaa purennanmuutoksia, jolloin lääkärin seuranta on suositeltavaa. Huomioithan elintavat, jotka vaikuttavat kuorsaukseen ja uniapneaan.

Säilytys omassa säilytysrasiassa, joka tulee pakkauksen mukana. Voidaan halutessa jättää päiväksi lasilliseen vettä, jossa on antibakteerinen oraalisille laitteille tarkoitettu puhdistusporetabletti (esim. BonyPlus Express).

Kiskojen väri: läpikuultava vaalea, hihnojen väri: valkoinen.